Our Service

Vad händer med barn och ungdomar i rörelse?

Barn och ungdomar som tidigt får upptäcka sin kropp genom träning och rörelse i balansmoment, styrka, koordination osv, får ofta en fin kroppskännedom och stärker det egna jaget. Att se till helheten för våra barn och ungdomar är viktigt för att skapa en positiv upplevelse av just träning och rörelse.

Träning och rörelser för barn och ungdomar ska vara lekfullt, utmanande men också säkert, inspirerande och framförallt…kravlöst. Betoningen i passet ligger på att stärka barn och ungdomar till att våga prova. Att det är ok att säga nej och att vi hjälps åt och respekterar varandras olikheter och olika förutsättningar. Ju mer skratt desto härligare och lustfylld träning! Detta bidrar ofta till en mer positiv upplevelse av att röra på sig och bli en naturlig del av vardagen.

Hur kan ett träningspass se ut?

Ett upplägg kan exempelvis bestå av följande:
– Uppvärmning i form av rörlighetsmönster, lek, stafett eller följa-John, beroende på ålder på barnen eller ungdomarna.
– Intervall del – här jobbar vi med pulshöjande moment. Rörelser i olika riktningar, högt och lågt samt roterande och diagonalt. Allt för att stimulera nervsystemet och de olika rörelseomfång vi har i kroppen.
– Stationsbaserat upplägg. Tid eller antal repetitioner av en övning styr hur länge man är kvar på varje station. Här blandar vi in balansmoment, styrka, kondition, koordination och rörlighet. Övningarna sätts utifrån gruppen och vad som är genomförbart för respektive ålder.
– Avslut på varje pass är med fokus på den parasympatiska delen av vårt nervsystem. Alltså vårt lugn- och ro system. Detta görs genom långsamma rörelser och andningsövningar. Det finns fin forskning som visar att barns koncentration förbättras av långsam och neuromotrisk träning.

Vad kan jag göra för dig som förälder eller lärare?

Är ni föräldrar eller t ex. en skola som önskar anlita mig för att sätta era barn eller ungdomar i mer rörelse? Kontakta mig gärna så hittar vi ett fint upplägg anpassat just för er och dem.

Jag kan även hålla rena workshop dagar där jag utbildar och ger tips på hur du som förälder, ledare och lärare kan arbeta med en mer holistisk syn på rörelse och träning. Där du också kan arbeta med både långsamma och snabbare rörelser i klassrummet några minuter varje dag, och med en lugnare klassmiljö som resultat. Många gånger fokuserar vi på de pulshöjande och snabba rörelserna. Men vi vet genom forskning på hjärnan att även långsamma rörelser i roterande och diagonala riktningar, påverkar nervsystement mycket positivt. Kontakta mig gärna för mer information.

Kontakta mig här.

Här kan du läsa lite mer om forskning för olika åldrar.

Our Service

TRÄNING, DANS, MOTIVATION

Du är varmt välkommen att kontakta mig för mer information om vad jag kan erbjuda dig, er eller företaget för lösningar utifrån träning, dans och coaching/teambuilding. Vad än önskemålet är, så lovar jag att bidra med kunskap, genuinitet och en stor portion glädje!

När du kontaktar mig använder jag dina personuppgifter (namn och e-post) i enlighet med föreskrifterna för GDPR. Vill du veta mer om vad det innebär, läs här

Nyfiken på vad som är på gång?
– Nya event, kurser och resor uppdateras
löpande.
Registrera dig och få nys om nyheter först!
I enlighet med GDPR hanterar jag din e-post.